12.9.2013

Kynnyksellä

Sain tänään Mifongin mahdin editoituaKäsikirjoitus on ollut sivussa yli puoli vuotta, en ole edes vilkaissut sen suuntaan. Se kävi alkukesästä kustannustoimittajalla keräämässä huomioita, ja nyt se on jälleen hieman parempi. Etenin muutaman kymmenen liuskan päivävauhtia, tein omia merkintöjäni, poistin, lisäsin, tarkensin. Loppua kohti kiristin tahtia. Näin on käynyt ennenkin, kun tarina imaisee mukaansa ja loppuhuipennus lähestyy. Käsikirjoituksessa on nyt noin 88700 sanaa.

Tuntuu käsittämättömältä, että olen saanut aikaan tällaisen kokonaisuuden. Romaanin. Kolmannen kerran.

Ja ihmeellisintä on, että olen jälleen tilanteessa, jossa voin heittäytyä tulevien seikkailujen pariin ja tutkia, mihin Mifonkien matka seuraavaksi vie. Voin keksiä, löytää, kirjoittaa. Romaanimittaisesti, ei vain novellin tai pienoisromaanin verran. Kokopäiväisesti.

Neljäs Mifonki-kirja kulkee työnimellä Mifongin salaisuus, mutta luulen, että siitä tulee Mifongin kätkemä.

Olen kirjoittanut siihen jo ensimmäiset luvut.

***

Aseenkantajan kunnia on luettu Nenä kirjassa -blogissa. Kiinnostuneena seuraan, millä tavalla pienoisromaaniformaattiin suhtaudutaan. Pidempi kuin novelli, mutta lyhyempi kuin romaani... Ja kun kyseessä on vielä sarjan aloitusosa, myös jatkossa on, mitä seurata.

Novellejakin on toki tulossa julkaisuun, mutta niistä sitten tarkemmin lähempänä ajankohtaa. Kaikki Höyryä ja helvetinkoneita -antologian novellit ja muut tekstit ovat tulleet taitosta, joten ei kestä kauan, kun niitäkin pääsee taas lukemaan!

6 kommenttia:

 1. Onko Mifongin mahti kolmas kirja sarjaan? Milloin se mahtaa ilmestyä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Mifongin mahti jatkaa tarinaa, joka jäi kesken Mifongin ajassa. Kirjan ilmestymisaikataulu on vielä auki, mutta käsikirjoitus on siinä pisteessä, että kyse on enää lähinnä kustantajan aikatauluista. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Kunpa pääsisin Prosak-iltaan sinua kuulemaan, mutta näyttää vähän epätoivoiselta tällä hetkellä. Oikein viihtyisää ja voimia antavaa Helsinki-visiittiä sinulle! Hotakainen on mahtava tyyppi! :D

   Poista
 3. Jee... Mulla on jo kirjahyllyssä paikka Mifonkien kolmannelle osalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, toivotaan sille täydennystä mahdollisimman pian! ;)

   Poista