23.4.2014

Hyvää Kirjan ja ruusun päivää!

Ruusuja ja kirjoja uskalikoille. (c) J. S. Meresmaa

Kirjat ovat kuin ystäviä, joten nekin ansaitsevat oman juhlapäivänsä!

Ajatus on, että tänä päivänä naiset antavat miehille kirjoja ja miehet naisille ruusuja, mutta koska olen ainakin mieleltäni kaksineuvoinen, annan teille sekä virtuaaliruusun että kirjasuosituksen.

Suosittelen Osuuskumman uusinta julkaisua -- Todensanat -- kaikille, jotka haluavat nähdä maailman eri tavalla edes hetken, edes osittain. Luvassa on vinksahtanutta ja absurdia, mutta aina tosin sanoin. Outoa ja toisenlaista, mutta tunnistettavasti ja varmalla otteella.

Kari Välimäki on Osuuskumman tuorein esikoiskirjailija. Ihastuin hänen lyhytproosateokseensa ensi lukemalta. Karin sanat eivät karta, vaan karaisevat. Ne vievät hulluiltakin tuntuvat ideat loppuun saakka ja kasvattavat tarinoita, jotka kasvavat vuorostaan lukijaan. Teos on kokoelma monen mittaisia proosatekstejä -- kertomuksia ja novelleja. Ihaninta oli ehkä se, että rankoistakin aiheista huolimatta kepeys ja huumori säilyi. Kirjan luettuaan katsoo maailmaa eri vinkkelistä enemmän kuin ennen.

Siinä Todensanat yltää samaan kuin ystäväkin: auttaa näkemään uusin silmin ja kulkemaan hetken toisen saappaissa. Laajentaa maisemaa.

Todensanat voi ostaa omakseen Osuuskumman sivuilta tästä linkistä!

Lisää Kirjan ja ruusun päivästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti