22.2.2013

Helmikuun helmiä

Mifongin ajan taittovedokset saapuivat, ja se tarkoittaa, että tiedossa on oikolukua ja pikkutarkkaa tarkistamistyötä. Näin myös ensimmäistä kertaa miltä käsikirjoitus tulee näyttämään kirjana, kuvineen ja fontteineen. Nyt alkaa konkretisoitua, että julkaisu on todellakin aivan nurkan takana!

Osuuskumman kevään yhteisjulkaisu on tiedotuksessa: Huomenna tuulet voimistuvat -antologia tuo tulevaisuudenkuvia kynnyksellemme huhtikuussa. Osallistuin antologiaan novellilla Lintukoto. Mukana on runsas joukko taitavia kirjoittajia.

Mifongin perintöä on luettu Kirjojen salaisessa puutarhassa. Ihana nimi blogilla!

Muutoin vapaa-ajan ajatukset ovat tiiviisti kirjoittamisessa: nupullaan on monta tekstiä ja ideoita putoilee kuin syksyllä lehtiä. On vain loikattava toteuttamaan niitä, istuttava pehvansa puuduksiin ja naputella sormenpäänsä koviksi. Siinä lomassa on tiedossa illanvietto kirjailijakollegoiden kanssa.

Huomenna on Tampereella Suomalaisessa kirjakaupassa (Hämeenkatu 18) Pirkkalaiskirjailijoiden toinen kirjalauantai. Kannattaa poiketa kuuntelemaan!

Ai niin, ja Aamulehdessä julkaistiin eilen juttu lasten-ja nuortenkirjoihin liittyen. Haastateltavina olivat Kirsti Kuronen, Sari Peltoniemi, Päivi Lukkarila, Salla Simukka ja meikäläinen.

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väsyneenä uteliaisuus ottaa vallan. Siispä testasin poista -komentoa.

   Tajusin kuitenkin kopioida tekstin ennen sitä. :D
   Tämä se oli:
   "
   Veikkaanpa, että toisen kirjan taittovedokset nostattivat vastaavanlaisia tuntemuksia kuin esikoisenkin. Olet nyt esikoisvuotesi aikana julkaissut monenlaista, novelleista lehtiartikkeleihin, mutta toisen kokonaisen romaanin ilmestyminen on jotakin... erilaista.

   Toimitithan tietysti Steampunk - Koneita ja korsetteja -antologian yhdessä Markus Harjun kanssa. Mutta oman saagan toisen osan kovakantinen painos, piakkoin painokoneesta tuoreena ja lämpimänä...

   Siihen jos koskaan tuntee tottuvansa liikaa, lienee menettänyt osan luomisen hohdosta. Tekstisi rivien väleistä olen tuntevinani jännityksen ja odotuksen tiivistyvän. Ja se saa minut riemuitsemaan puolestasi.
   "

   Poista
  2. Mifongin ajan kun saan käteen, niin! :D

   Esikoiskirja on aina esikoiskirja, pelinavaus, kaikki uutta ja ihmeellistä, kustannusmaailman termit hukassa, edessä tuntematon maa vailla maamerkkejä.

   Nyt toisen kanssa mainitsemasi luomisen hohto väistämättä hieman muuttuu, sillä maisemaan on tullut maamerkkejä, karttaa ja termejä osaa tulkita, on mentävä eteenpäin. Mutta onhan taittovedos aina konkreettinen osoitus siitä, että pitkään jatkunut työ alkaa lähestyä pistettä, jonka jälkeen se itsenäistyy.

   Tämän toisen kanssa lukijoiden palautetta jännittää ihan eri tavalla kuin ensimmäisen kanssa.

   Mifonki-sarja vielä kaiken lisäksi on vasta aika alussa, mokoma.

   Kiitos sanoistasi, M.E.! :)

   Poista
  3. Hymiöitä! Meresmaa käyttää hymiöitä! Maailmanloppu taitaa olla tulossa. :)

   Löytyykö tuohon teidän Aamulehden haastatteluun jotain kätevää linkkiä?

   Poista
  4. Oikeasti olen yhtä hymiötä!

   Netti-AL:een ei näyttäisi juttua vielä tulleen (mahtaako tullakaan?), mutta mahdollisesti voisin joskus skannailla jutun, jos saan aikaiseksi.

   Näköislehdestä löytynee, mutta se taitaa olla maksullinen. Otsikko: "Mielikuvitus on paras lahja".

   Poista