21.3.2014

Lumooja, arvioita ja kirjamessuja

Ruumiittomia on jo luettu kirjablogeissa, ja siitä on kovasti pidetty! Alla muutama poiminta.


(c) J.S. Meresmaa

"Kokoelma alkaa muutamalla melko odotuksenmukaisella kummituskertomuksella. J. S. Meresmaan Kielolinna kauniine luontokuvauksineen ja Anni Nupposen Maitoa mandariinilasista surumielisine tunnelmineen luovat hyvän intron."
Todella vaiheessa -blogi

"Eniten pidin J.S.Meresmaan Kielolinnasta, jossa aaveena on kokonainen kartano itsessään ja Jani Kankaan Tyhjiö 29B:stä, jonka aihepiirinä oleva IT-projekti sattuu vetoamaan juuri minuun." 
Kaiken voi lukea -blogi

***

(c) J.S. Meresmaa

Vuoden ensimmäisestä virkeestä kirjallisuuslehdestä, Lumoojasta, voi lukea Aleksandr Manzosin varsin perusteellisen artikkelin steampunkista. Suosittelen tutustumaan! Tykkäsin Juha Veltin kuvituksesta paljon. Lehdestä löytyy muitakin mielenkiintoisia juttuja, kuten Leena Krohnin haastattelu. Myös kirja-arvioissa on huomioitu steampunk: Höyryä ja helvetinkoneita on suurennuslasin alla.


(c) J.S. Meresmaa

***

Vihtorin kirjaston kirjamessut ovat jälleen käynnissä Tampereella. Olen osallistunut tapahtumaan parina aikaisempanakin vuonna (tapahtumaraportti 2012 ja tapahtumaraportti 2013), ja tänä vuonna olen lauantaina sekä Osuuskumman myyntipöydän takana että seuraamassa ohjelmaa. Tulenkantaja-palkinto jaetaan toista kertaa. Pidän peukkuja niin Alexandra Salmelalle kuin Aino & Ville Tietäväiselle!

Osuuskummalaisillakin juhlantuntu jatkuu, sillä vuoden toinen julkaisu on käsillä: Kari Välimäen lyhytproosakokoelma Todensanat näkee päivänvalon. Sen kunniaksi kilistellään huomenna!

2 kommenttia:

 1. Oi, näyttääpäs hienolta tuo Lumoojan artikkeli! Ostin Lumoojan edellisen numeron muutama viikko sitten pyöriessäni Akateemisessa kirjakaupassa kirjoittajabloggaajatoverin kanssa, koska lehti vaikutti sangen kiintoisalta. Jostain syystä olen ollut hyvin "aivot eivät toimi mutta visuaalisuus puree"-tunnelmissa, joten olen lähinnä katsellut kuvia, koska ne jotenkin stimuloivat ihanasti, ja kuvan ja sanan yhdistäminen on kiehtovaa. Mutta ehkä nyt pitää ostaa uusi numero ja lukeakin se, kun flirttailen sen verran paljon steampunkin kanssa ainakin ajatustasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskaltaudu ihmeessä syvempäänkin tuttavuuteen! ;)

   Kuva on totisesti usein enemmän kuin tuhat sanaa. Rakastan käydä taidenäyttelyissä -- niissä alkaa usein sellainen idea- ja luovuustykitys, ettei mitään rajaa!

   Poista